Chutné bravčové mäso s pomarančom a rakytníkom

Rakytníkový mufin
07. 03. 2016
Predjedlo z pomarančov s červenou cibuľou
07. 03. 2016

Chutné bravčové mäso s pomarančom a rakytníkom

Postup

Do plytkej misky vložíme kus dvojitej fólie. Do stredu uložíme bravčové mäso v celku, ochutíme soľou a korením. Na malej panvici zohrejeme marhuľový džem s rakytníkom, pomarančovú šťavu, tabasco a ocot. Všetko premiešame až kým sa džem nerozpustí a nevznikne homogénna zmes. Pripravenou zmesou polejeme mäso a pevne ho zabalíme do fólie, aby omáčka nevytiekla. Rozpálime uhlie a uložíme naň zabalené mäso a grilujeme asi 25-30 minút. Olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji asi 4 minúty. Potom k nej pridáme papriku nakrájanú na pásiky, pražíme ešte 3 minúty. Mäso vybraté z fólie položíme na mriežku, výpek z balíčka zlejeme k zmesi z cibule a papriky. Mäso grilujeme asi 15 minút, občas poobraciame. V mise zmiešame škrobovú múčku s trochou pomarančovej šťavy, aby sa vytvorila hladká kaša. Potom zalejeme zvyšnou pomarančovou šťavou a pridáme do panvice k výpeku. Prevaríme za stáleho miešania, až kým omáčka nezhustne. Bravčové mäso nakrájame, prelejeme ho omáčkou, ozdobíme bobuľami rakytníka a ihneď podávame.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.