Čokoládový fondán s rakytníkom

Proteínové guľky s rakytníkom
20. 04. 2017
Grilované kuracie prsia s rakytníkovo – horčicovou marinádou
22. 05. 2017

Čokoládový fondán s rakytníkom

Postup

20x20 centimetrovú formu vyložíme papierom na pečenie. Tmavú čokoládu roztopíme s 300g kondenzovaným mliekom a maslom v mikrovlnnej rúre, každých 30 sekúnd vyberieme a premiešame. Môžeme použiť aj vodný kúpeľ. Necháme mierne vychladnúť, primiešame soľ a vanilkový extrakt.

Čokoládový fondán rovnomerne rozložíme do formy.

Bielu čokoládu a zostávajúce kondenzované mlieko tiež roztopíme. Dávajte pozor, biela čokoláda sa ľahko spáli! Do roztopenej bielej čokolády vmiešame 100% BIO rakytníkovú šťavu, keď chcete dosiahnuť intenzívnejšiu oranžovú farbu, môžete pridať viac šťavy.

Rakytníkovú časť môžete ihneď pridať k čokoláde a lyžičkou tak vytvoriť mramorový efekt alebo nechajte v chladničke najprv stuhnúť čokoládový fondán, až potom pridajte rakytníkovú vrstvu! Po 2 hodinách v chladničke odstráňte papier, vyrežte do štvorcov a podávajte. Vyzerajú ideálne aj zabalené ako darček!

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.