Čokoládový mousse bez múky

Rakytníkový mrežovník
10. 03. 2016
Paradajková polievka
13. 04. 2016

Čokoládový mousse bez múky

Postup

Vajcia si vyšľaháme poriadne do krémovej peny s 2 PL scukornateného medu. Nechajte šlahať aj 10 minút. Medzitým si rozpustíme vo vodnom kúpeli 170 g čokolády (aká, to je na Vás, ja som použila 55 %-tnú). Nádoba s čokoládou by sa nemala dotýkať vody. Keď je rozpustená, zamiešame pomaly s kovovou lyžicou do vajíčkovej peny. Pracujte naozaj pomaly, jemne a opatrne, aby sme si nerozbúchali vajcia. Ono sa to spojí :) Pridáme 30 g pomletých mandlí. Tortovú formu si vymastíme olejom a posypeme pomletým kokosom resp mandľami. Zmes vylejeme, rovnomerne uhladíme a pečieme na 150-160 stupňov 15-20 minút ak chcete mať vláčnejšie vnútro. V prípade, že suchšie, pečte 20-25 min. Kontrolujeme špajdľou. Ak by sa nám začala pripaľovať, navrch dáme alobal alebo papier na pečenie. Po vychladnutí korpusu nanesieme v tenkej vrstve obľúbený džem (ideálne kyselkavý) a vyšľaháme navrch šľahačku bez pridania cukru. Vrch posypeme jemne karobom. Moja obľúbená kombinácia je aj s parížskou šlahačkou. 300 ml šlahačkovej smotany si ohrejete na bod varu a nalámete do nej 150 gram bielej čokolády, miešate kým sa rozpustí a dáte do chladu na minimálne 4 hodiny.

Zdroj - tinkinerecepty.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.