A legjobb minőségű bioélelmiszerek vegyszermentesek.

A bioélelmiszereknek meg kell felelniük valamennyi, élelmiszerekkel és a speciális, ökológiai gazdálkodási rendszerrel szemben támasztott követelménynek. Az ilyen minőségű élelmiszerek, ezek összetevői, továbbá a teljes termelési folyamat bejegyzésköteles, és ezeket rendszeresen ellenőrzik. A bioélelmiszerek mezőgazdasági eredetű alkotórészeinek legalább 95%-a ökológiai gazdálkodásból származik. Az ökológiai gazdálkodás legfőképpen abban különbözik a szokásostól, hogy a biogazdaságok nem használnak műtrágyát és egyéb durva növényvédő vegyszereket.

A bioélelmiszer-gyártó Tardoskeddi Mezőgazdasági Szövetkezetet nyilvántartják a Szlovák Köztársaság ökológiai mezőgazdasági termelési rendszerében, a Szlovák Központi Ellenőrzési és Vizsgálati Mezőgazdasági Intézet (ÚKSÚP) Környezetvédelmi és biogazdálkodási osztályán. A ellenőrző szervezetként működő Naturalis SK Kft. rendszeres időközönként ellenőrzi az ökológiai élelmiszer-termelés szabályainak a szövetkezet általi betartását.

A homoktövis és a szőlő „BIO/Organic“ státuszt kapott a Naturalis SK cégtől, amely biogazdaságok és biotermelési egységek vizsgálatával, ellenőrzésével és tanúsításával foglalkozik. A bioélelmiszer tanúsítvány a legjobb BIO minőséget igazolja és az Európai Unió minden tagállamában érvényes.

A BIO termékeket a hatályos jogszabályok szabályozzák, és ellenőrzésük is a vonatkozó szabályoknak megfelelően történik:
A Tanács 834/2007/EK sz. rendelete az ökológiai termelésről és az ökológiai termékek címkézéséről, amely hatályon kívülre helyezi a 2092/91/EGK sz. rendeletet, A Bizottság 889/2008/EK sz. rendelete, amely meghatározza a Tanács ökológiai termelésről és az ökológiai termékek címkézéséről  szóló 834/2007/EK sz. rendelete végrehajtásának részletes szabályait, tekintettel az ökológiai termelésre, a termékek címkézésére és ellenőrzésére, A 189/2009 sz. törvény az ökológiai mezőgazdasági termelésről.