Jablkovo-rakytníkový koláč

Rakytníkový mousse s mangom
27. 07. 2017
Rakytníkový chlieb
12. 09. 2017

Jablkovo-rakytníkový koláč

Postup

Pridajte bobule rakytníka do panvice s vodou a primiešajte 6 čajových lyžičiek cukru. Priveďte do varu a varte asi 20 minút, kým ovocie nebude mäkké a jemné. Pridajte jablká, zvyšný cukor, múku, medovníkové korenie a zohrievajte v mikrovlnke asi päť minút, kým sa jablká nezmäknú.

Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme mlieko. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké diely.

Predhrejte rúru na teplotu 200 °C a vložte časť cesta do pripraveného dna formy, naplňte rakytníkovou plnkou a zakryte zvyšným cestom . Vytvorte vetracie otvory na uvoľnenie pary a posypte škoricou a cukrom. Pečte približne 15 minút. Znížte teplotu pece na 180 °C a pečte, kým je kôrka hnedá a z parných otvorov prebubláva šťava.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *