Kačica v rakytníkovej šťave

Rakytníkový cheesecake
12. 01. 2018
Mascarpone flan – tortička lásky
12. 02. 2018

Kačica v rakytníkovej šťave

Postup

Všetky prísady, okrem medu z rakytníka, vložíme do hrnca s objemom 8-10 l, pridáme 4 l vody a privedieme do varu. Následne oheň stíšime a ďalej varíme 6 hodín. Hrniec necháme odokrytý. Penu, ktorá nám počas varenia vznikla na hladine vody, odstránime.

Po uplynutí 6 hodín vyberieme kačicu z hrnca a odstránime z nej tuk. Šťavu precedíme, aby sme odstránili všetky pevné prísady a očistenú kačicu vrátime späť do hrnca. Varíme na malom ohni. Neskôr kačicu polejeme medom z rakytníka, osolíme a varíme ďaľších 10 minút.

Servírovanie:
Kačicu servírujeme s čerstvým šalátom.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.