Mascarpone flan – tortička lásky

Kačica v rakytníkovej šťave
29. 01. 2018
Rakytníková zaváranina – chutney
22. 02. 2018

Mascarpone flan – tortička lásky

flan with caramel

Postup

V myske strednej veľkosti zmiešame cukor, vanilkový extrakt, vajcia a mascarpone. Pomocou mixéru, na tvrdo vyšľaháme smotanu a z ľahka ju primiešame k zmesi. Krém necháme odstáť v chladničke.

Práškový cukor nasypeme do zohriatej panvice, skaramelizujeme a rozlejeme do 6 menších ohňovzdorných formičiek. Následne do nich rovnomerne rozlejeme už hotový krém. Horúce formy naložíme do nádoby s teplou vodou, vložíme do predhriatej rúry (180°C) a pečieme 50 minút. Formičky necháme vychladnúť a na noc ich umiestnime do chladného priestoru.

Postup prípravy – poleva:
Vymeriame 1,5 dl rakytníkového sirupu, pridáme šťavu z citróna a prilejeme troška vody (poprípade ovocnej šťavy). V prípade potreby môžeme pridať aj trochu medu.

Na ďalší deň obsah formičiek vyklopíme na tanier a zalejeme rakytníkovou polevou.

Prajeme Vám sladkého Valentína!

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.