Pomaly pečená rakytníková panenka

Grilované kuracie prsia s rakytníkovo – horčicovou marinádou
22. 05. 2017
Shirley Temple s rakytníkom
26. 06. 2017

Pomaly pečená rakytníková panenka

Postup

Olej, soľ, červenú papriku, roztlačený cesnak a rozmarín zmiešame, vytvoríme tak chutnú marinádu. Votrieme do mäsa a necháme odpočívať cez noc. Pečieme v mise s vrchnákom necelú hodinu pri teplote 200 °C, potom teplotu znížime na 140 °C. Mäso podlejeme vínom a pečieme ďalšie 3 hodiny bez vrchnáku. Mäso občas otočíme, aby povrch nevysychal. Keď je mäso hotové, vyberieme a výpek scedíme do panvice, pridáme Marhuľový lekvár s rakytníkom, rakytníkové bobule a redukujeme asi 10 minút. Dostaneme tak krásnu šťavu na mäso.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *