Rakytníková zaváranina – chutney

Mascarpone flan – tortička lásky
12. 02. 2018
Vitamínová bomba
12. 03. 2018

Rakytníková zaváranina – chutney

Postup

Zohrejeme panvicu a vložíme do nej maslo. Po roztopení masla pridáme cukor, očistené cibuľky a skaramelizujeme. Zvyšné ingrediencie nakrájame a okrem rakytníka všetko pridáme do panvice. Zmes ingrediencií privedieme do varu a na stíšenom ohni necháme 20 min variť vo vlastnej šťave. Po uplynutí času pridáme rakytník a varíme ďalších 5 minút, resp. kým nám nevznikne sirup. Zmes podľa potreby dochutíme.

V prípade, ak zmes spotrebujeme do 3 týždňov, stačí, ak ju nalejeme do vzduchotesnej nádoby a odložíme do chladničky. Ak chceme, aby nám zmes vydržala dlhšie, nalejeme ju do sterilizovanej fľaše na zaváranie, vložíme do vriacej vody a varíme 15 min.

Dobrú chuť prajeme :)

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.