Rakytníkový cheesecake

Rakytníkový kokteil
19. 12. 2017
Kačica v rakytníkovej šťave
29. 01. 2018

Rakytníkový cheesecake

Postup

Do tortovej formy s rozmerom 20-24 cm vložíme papier na pečenie, aby sa cesto neprilepilo. Ovsené sušienky rozdrvíme, pridáme roztavené maslo a zmiešame. V prípade, že chceme mať naše cesto ešte sladšie, pridáme 3 p.l. cukru (medu). So získaným cestom vyplníme celú tortovú formu, vrátane stien a pečieme 5-10 min vo vopred zohriatej rúre (180 °C).

Do väčšej misky pridáme mascarpone, cukor, vajcia, vanilku a rakyníkové pyré, dôkladne premixujeme a necháme stáť v chladničke asi 10 minút.

Keď tortová forma s vyplneným cestom vychladla, nalejeme do nej plnku. Celú vonkajšiu časť tortovej formy zakryjeme s (zbalíme do) dvojitou vrstvou papiera na pečenie. Umiestnime do väčšieho plechu, do ktorej nalejeme vodu a necháme stáť cca. 20 minút. Následne dáme piecť do vopred zohriatej rúre 1 hodinu. Hotové cesto vyberieme z rúry, necháme pomaličky vychladnúť. Po 30 minutách cesto obrežeme a bez toho, aby sme odstránili formu vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc, potom odstránime formu.

Postup dekorovania:
Tortu oblejeme rakytníkovou drťou, zmiešanou s medom, alebo s rakytníkovým džemom. Nakoniec nasypeme mandľové lupienky a rakytníkové bobule.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.