Rakytníkový muffin

Tuniak s rakytníkom
26. 09. 2017

Rakytníkový muffin

Postup

Muffíny
Vo väčšej miske vymiešame vajíčka s hnedým cukrom, následne pridáme olej a mlieko a dobre premiešame. Do druhej misky pridáme múku, kypriaci prášok a soľ. Dobre premiešame a prisypeme k zmesi prvej misky. Obsah s mixérom dobre premixujeme a vzniknuté cesto vlejeme do už vopred pripravených papierových misiek.

Krém
S mixérom vymiešame mascarpóne, kým nebude hebučké. Vtedy pridáme rakytníkový med a miešame ďalej. Rakytníky očistíme, umyjeme a následne vyžmýkame z neho šťavu. Získanú šťavu postupne primiešame po lyžičkách. Pozor! Nemusí byť použitý celý obsah šťavy. Krém musí byť natierateľný. Keď je hotový, pokryjeme (vydekorujeme) s ním už vychladnuté maffíny.
"Voila", je to hotové!

Dobrú chuť!

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *