Rakytníkový mufin

Studená karotkovo-pomarančovo-rakytníková polievka
07. 03. 2016
Chutné bravčové mäso s pomarančom a rakytníkom
07. 03. 2016

Rakytníkový mufin

Postup

V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a kukuričnú múku, primiešame cukor a mleté mandle. V osobitnej mise zmiešame rakytníkový syrup, mlieko a rastlinný olej. Zľahka premiešame, potom pridáme suché prísady a dobre premiešame. Formičky na mufiny vymastíme, nalejeme do nich cesto, ale nie viac než do ¾. Vložíme ich rúry predohriatej na 180 C a pečieme asi 20 minút, alebo kým nie sú mufiny nadýchané a zlatisté a ihla vpichnutá do ich stredu nebude po vytiahnutí čistá. Mufiny necháme vychladnúť vo formách a podávame s marhuľovým džemom s rakytníkom.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.