Studená karotkovo-pomarančovo-rakytníková polievka

Rakytníkový mufin
07. 03. 2016

Studená karotkovo-pomarančovo-rakytníková polievka

Postup

Olej rozohrejeme na panvici, pridáme cibuľu a smažíme, kým nezmäkne a nebude priehľadná. Pridáme sherry a necháme zovrieť, potom pridáme mrkvu/karotku, vývar, soľ a korenie. Za stáleho miešania znova privedieme k varu. Zakryjeme a varíme 45 minút alebo kým mrkva nebude veľmi mäkká. Necháme vychladnúť. Polievku precedíme cez sitko alebo rozmixujeme do hladkej konzistencie. Dáme do misy, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Pred podávaním primiešame pomarančovú a rakytníkovú šťavu, pomarančovú kôru. Nalejeme do polievkových tanierov a na vrch každého položíme plátok pomaranča, posypeme trochou strúhanej mrkvy.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.