Sviatočný raMEDový koláč

Rakytníkové snehové sušienky
23. 11. 2016
Vianočný „hneď mäkký“ raMEDOVNÍK
14. 12. 2016

Sviatočný raMEDový koláč

Postup

Hrniec dáme na vodný kúpeľ a pridáme vajcia, med, cukor, sódu bikarbónu a maslo a za stáleho miešania zahrievame na bod varu. Túto horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme ho na 4 diely.

Uvaríme hustý puding z práškov, mlieka a vanilkovej esencie. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Vyšľaháme cukor s maslom a po častiach prišľaháme vychladnutý puding.

Na spodnú časť cesta natrieme plnku, ktorú zakryjeme druhým plátom cesta a rozotrieme naň Marhuľový lekvár s rakytníkom. Potom prekryjeme tretím plátom, potrieme plnkou a priložíme posledný plát. Koláč necháme odstáť na 24 hodín na chladnom mieste.

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.