Tekvicová krémová polievka

Rakytníkový muffin
13. 10. 2017
Posilnenie imunitného systému
13. 11. 2017

Tekvicová krémová polievka

Postup

Postup prípravy
Tekvicu umyjeme, nakrájame, upečieme, odstránime šupku a premixujeme. Cibuľu očistíme, nakrájame a na masli osmažíme. Následne pridáme tekvicu. Osolíme, prilejeme ocot, prisypeme červenú papriku, biele korenie a muškátový orech. Získanú zmes premiešame. Riediť môžeme vodou a mliekom. Pri stálom miešaní prisypeme múku, následne prilejeme smotanu na šlahanie. Polievku varíme, kým nezačne vrieť. Vtedy odstavíme z ohňa a premixujeme s ručným mixérom.

Servírovanie a zdobenie
Hotovú tekvicovú polievku môžeme dotvoriť pečenými tekvicovými jadierkami a nadrobno nakrájanou usmaženou slaninkou. Nakoniec krúživým pohybom prilejeme v malom množstve rakytníkový med.

Dobrú chuť!

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *