Rakytníkový chlieb
12. 09. 2017
Rakytníkový muffin
13. 10. 2017

Tuniak s rakytníkom

Postup

Upečte hrsť z húb na lyžičke masla. Rozmixujte (huby a maslo) so strúhankou z 3 plátkov bieleho chleba. Pridajte soľ a korenie. Rozotrite zmes na plech a nechajte vychladnúť - najlepšie v chladničke.

Filety ryby nakladajte na zmes, alebo upečte v celku pod grilom v rúre. Zvyšok húb uvarte spolu so špenátom, pridajte soľ a korenie.

Hollandská omáčka
Žĺtky, rakytníkovú šťavu a soľ vložíme do menšej misky a vyšľaháme nad horúcom vodnom kúpeli, až kým zmes nezhustne. Potom ju vyberieme z vodného kúpeľa a po častiach pridávame maslo. Omáčka by mal byť krémovo hustá. Posypeme korením.

Foto - Ilustračný záber

2 Comments

  1. Nora Adamcová píše:

    Dobrý deň, vyzerá to famózne, určite to vyskúšam, len Vás chcem upozorniť,že v prísadách nie je spomenuté ,koľko žltkov treba do omáčky.
    ďakujem
    Nora

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *