Poľnohospodárske družstvo Tvrdošovce začalo ako jediné na Slovensku plantážovo pestovať rakytník rešetliakový. Začiatky neboli jednoduché – niekedy trvá až 6-8 rokov, kým ker začne rodiť. Tamojší ľudia však boli a zostali nadšení pre túto prácu, ktorej výsledkom sú oku lahodiace oranžovo žiariace bobule plné prospešných látok.

Výsadba bola založená v roku 2010, dnes sa rakytník pestuje na ploche 12,5 hektára. Plody obsahujú najviac vitamínov a iných biologicky aktívnych látok na začiatku dozrievania koncom leta. Zber je pomerne náročný, keďže plody rastúce na krátkych stopkách ľahko pukajú, navyše na konáriku sú tŕne, ktoré bolestivo pichajú ruky zberateľa. Napriek tomu sa zber v Tvrdošovciach uskutočňuje ručne a šetrne.

Rakytník je vyhľadávaný pre svoj vysoký obsah vitamínu C a antioxidantov. Rakytníkové šťavy na pultoch slovenských predajní pochádzajú aj zo zahraničia, napr. Rakúska, Nemecka, Českej republiky i Poľska. Prednosťou štiav z Tvrdošoviec, označených symbolom „Tvrodošovské zlato“ je, že pochádzajú z BIO produkcie, neobsahujú žiadne syntetické ani iné prídavné látky. Dužina bobúľ sa zomelie spolu s kôstkami, bohatými na esenciálne nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E, ktoré organizmus posilňujú svojimi nadpriemerne pozitívnymi účinkami. Na pulty obchodov potom prichádza buď vo forme 100% BIO rakytníkovej šťavy určenej na priamu spotrebu, neriedený, bez konzervačných látok, alebo sa pridáva k jablkovej šťave či hroznovému muštu. V prípade produktov „Tvrdošovské zlato“ treba vyzdvihnúť významný podiel rakytníka v ovocných šťavách, na rozdiel od rôznych dovážaných produktov zo zahraničia, v prípade ktorých sa nepatrný prídavok rakytníka využíva často len na reklamné účely.

Nekonvenčných spotrebiteľov prekvapí 52% pravý rakytníkový destilát Tvrdošovčanov, deti si môžu pochutnať na obľúbenom džeme či mede s prídavkom rakytníka.

Na leto 2015 by mala byť hotová nová vlastná predajňa s moderným vzhľadom, kde bude možné zakúpiť si všetky produkty PD v prívetivej atmosfére.