Vianočný „hneď mäkký“ raMEDOVNÍK

Sviatočný raMEDový koláč
07. 12. 2016
„Overnight“ rakytníková ovsená kaša s chia semienkami
12. 01. 2017

Vianočný „hneď mäkký“ raMEDOVNÍK

Postup

Maslo roztopíme spolu s cukrom a medom, necháme vychladnúť a pridáme do misy, do ktorej sme preosiali múku, korenie, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a pridáme aj citrusové kôry. Všetko pekne zmiesime dohromady a keď cesto úplne vychladne, pridáme aj vajíčko. V prípade, že cesto sa ešte lepí, doporučujem pridať ešte múku. Cesto odložíme do chladu na 5-12 hodín.

Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na pripravený plech, najlepšie vystlaný papierom. Pozor aby sme nechali dosť miesta medzi medovníkmi! Pečieme ich na teplovzduchu pri teplote 175 - 200 °C. Dĺžka pečenia je rôzna podľa veľkosti a hrúbky medovníkov, ale trvá cca 10 minút. Aby boli mäkké, nesmieme ich nechať v rúre veľmi vysušiť. Keď sú pekné vypečené do zlatova, vyberáme z rúry. Medovníky zdobíme podľa svojich predstáv!

Foto - Ilustračný záber

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.