Mandle sú známe svojím vysokým obsahom vitamínu E. Obsahujú aj ďalšie vitamíny a minerály, ako sú horčík, vápnik, draslík, železo a zinok, ako aj veľké množstvo antioxidantov.
Zloženie:
Jadrá mandlí
Použitie:
Mandľová múka je výživnou alternatívou k obilninovým múkam. Má vysoký obsah vlákniny, bielkovín a zdravých tukov. Je bohatým zdrojom minerálov (vápnik, fosfor, horčík, draslík) a má všestranné využitie. Dá sa použiť rovnako ako pšeničná múka – na pečenie chleba, sladkého aj slaného pečiva. Vhodná je aj na zahusťovanie polievok a omáčok, obaľovanie a vyprážanie. Môžete ju pridať do kaší, šalátov či detských výživ. Je veľmi obľúbená aj pri príprave raw jedál.
Alergény:
Výrobok môže obsahovať lepok, škrupinové plody, arašidy, sóju a sezam z dôvodu spracovania potravín metódou krížovej kontaminácie.
Skladovanie:
Skladujte na suchom, tmavom a chladnom mieste.